De wondere werking van reiki: waar stroomt de reiki naartoe?

In deze serie van korte artikelen leg ik jou graag uit hoe reiki werkt. Waarom? Omdat reiki zijn werk vaak onzichtbaar voor het blote oog uitvoert, maar dit wil niet zeggen dat er niet hard gewerkt wordt aan genezing in al jouw lagere lichamen. Ik zeg regelmatig tegen mensen ‘de reiki stroomt in het lichaam naar waar het nodig is’. Maar wie bepaalt waar het nodig is? En hoe weet de reiki waar het naartoe moet gaan?

Tijdens het behandelen maak ik contact met jouw lichaam. Zoals we allemaal wel door hebben heeft het lichaam zijn eigen intelligentie en zijn eigen zelfredzaamheid zonder dat we daar hele dagen bij stil hoeven te staan. De ademhaling, de hartslag, spijsvertering, de hormoonregulatie en alle processen in de lichaamscellen doen zichzelf immers en gelukkig ook. Want had dit bij onze bewuste taken gehoord dan waren we werkelijk hele dagen aan het multitasken en blijft er maar weinig denkruimte over voor de dagelijkse zaken. Het mooie en bijzondere is dat het lichaam ook heel precies weet waar heling nodig is en wat het hiervoor nodig heeft. Tijdens een reiki behandeling is het dan ook zo dat de reiki wordt aangenomen door jouw lichaam en wordt opgenomen op die plekken waar extra levensenergie nodig is, voor heling, ontspanning, opladen en doorstroming van de energie.

Heb je dan eigenlijk zelf iets te zeggen over de heling die je ontvangt? Je zou het zo kunnen zien. In de optimale situatie kan de energie helemaal vrij stromen vanuit mijn handen naar jouw lichaam, dat is wanneer je als persoon helemaal open staat voor de energie die doorkomt. Dan ontvang je werkelijk de heling die voor je klaarligt, op welk vlak die ook ligt. Fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Soms met verrassende resultaten. Natuurlijk geef jij aan wat je klachten zijn en waar je aandacht voor wil hebben in de behandeling en daar focus ik mij op, maar uiteindelijk is het het lichaam dat de energie opneemt en verspreidt. Dus jij laat de stroom toe, daar hoef je niet over na te denken en je lichaam gaat ermee aan het werk. En wanneer je goed bent afgestemd op je lichaam dan zal je merken dat wat je ontvangt ook hetgeen is wat jij echt nodig hebt.

Je bent van harte welkom in de praktijk

Groeten Laura

Terug naar het overzicht

Afspraak maken of vragen?

06 - 274 537 92
info@praktijkdemeidoorn.nl

Of vul het onderstaande formulier in:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.