Een boekje open over Reiki

Ik krijg regelmatig de vraag van mensen: ‘Wat is reiki?’. Vandaar dat ik een klein boekje open doe over wat reiki is en hoe het je kan helpen.

Reiki is de japanse benaming voor levensenergie. Feitelijk kan iedereen in aanleg reiki geven via zijn handen. Bij kinderen stroomt de reiki nog vanzelf. Wanneer je echter ouder wordt, wordt de stroom van levensenergie door stress en andere factoren steeds minder totdat het vaak helemaal niet meer stroomt bij de meeste volwassenen. Bij mij is door trainingen en mijn opleiding tot reiki therapeut die stroom van reiki energie volledig hersteld en sterk aanwezig. Zodanig kan ik de reiki inzetten om jou te begeleiden bij allerlei klachten op lichamelijk en mentaal niveau. De meeste klachten in het lichaam ontstaan namelijk doordat je eigen levensenergie niet goed stroomt, waardoor het zelfherstellend vermogen van je lichaam steeds minder wordt.

Reiki stroomt via mijn handen door je lichaam naar de plekken waar klachten te vinden zijn en helpt daar de klacht, vaak een blokkade in de stroom van de levensenergie, weer te herstellen. Ook kan het zijn dat je door stress of ziekte chronisch vermoeid bent en simpelweg te weinig eigen levensenergie ter beschikking hebt. De reiki helpt op die momenten om stress uit het lichaam af te voeren en jouw energieniveau weer op peil te brengen.
Dat reiki op een natuurlijke manier te gebruiken is bij allerlei lichamelijke en geestelijke klachten blijkt al uit het feit dat wanneer je je stoot of valt je handen gelijk naar die plek gaan. Instinctief gezien maakt iedereen gebruik van helende handen.

Reiki ondersteunt op de volgende manieren;

  • het ontgiften van het lichaam
  • het loslaten van stress en spanning
  • versterkt je weerstand en immuunsysteem
  • helpt bij het herstel van blessures en chronische pijn en vermoeidheidsklachten.

Naast fysieke klachten is reiki ook ondersteunend bij mentaal- emotionele klachten. Denk daarbij aan het verwerken van emoties zoals in een periode van rouw, het tot rust brengen van je gedachten waardoor je betere nachtrust ervaart en zelfs het loslaten van ongezonde gewoontes zoals roken of drinken. Wanneer je namelijk minder stress ervaart en je beter in je lichaam zit, dan wordt de behoefte aan verdovende middelen vanzelf minder.

Verder hoor ik ook nog wel eens ´ik weet niet of het wat voor mij is´. Het beste antwoord dat ik daarop kan geven is kom het vooral een keer proberen en kijk wat reiki voor je kan doen. Op zijn minst zal de reiki je helpen om stress af te voeren, je volledig te kunnen ontspannen en je weer goed te voelen in je lichaam. En volgens mij ben jij dat helemaal waard.

Een reiki behandeling inplannen doe je hier.

Terug naar het overzicht

Afspraak maken of vragen?

06 - 274 537 92
info@praktijkdemeidoorn.nl

Of vul het onderstaande formulier in:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.