De Cliënt vertelt

Ik sta weer stevig in mijn schoenen

We zijn op de terugweg vanuit het bos na de vijfde en laatste sessie als Laura me vraagt hoe ik het heb ervaren. Ongeveer 4 maanden geleden toen ik tegen een burn-out aan zat en het allemaal niet meer wist werd ik via familie met Laura in contact gebracht. Het idee van de afwisseling buiten in het bos zijn en binnen in de praktijk leek me wel wat. Ik maakte een afspraak voor een intake en na mijn verhaal had Laura wel een idee van hoe mij op weg te helpen en schatten we in dat we 5 sessies nodig hadden. Middels de sessies waar ik me vol in gestort heb, heb ik geleerd mijn gedachten te onderzoeken en dat de gedachten die ik normaliter vrij negatief instak ook een hele andere kant en veel positievere benadering kende die net zo waar al dan niet meer waarheid is dan de gedachten die ik er zelf op nahield. Ook keken we naar het kindbewustzijn, waarmee een vertaalslag werd gemaakt van gedrag van nu in bepaalde situaties naar de werkelijke kern (van het probleem) uit mijn jeugd. Doormiddel van aandacht en onderzoeken van gedachten, gevoelens en gedrag heb ik met wat hulp van Laura leren inzien dat ik goed genoeg ben zoals ik ben, dat ik van mezelf kan houden, voor mezelf kan opkomen en sta ik weer stevig en krachtig in mijn schoenen en het leven. Was het makkelijk? Ja en nee, door er vol in te gaan maakte ik grote stappen voorwaards, maar de sessies waren soms erg heftig, emotioneel gezien, en soms was ik de rest van de dag helemaal leeg. Er is gelachen en er zijn tranen gelaten.  Het was niet altijd even leuk om de waarheid onder ogen te zien, maar het was wel noodzakelijk voor mij om te komen waar ik nu ben en dat was het meer dan waard. Je moet nu eenmaal eerst door de pijn om er beter uit te komen. Ik heb Laura vooral ervaren als een zeer prettig persoon, iemand die goed luistert, de kernzaken uit je verhaal weet te halen, regelmatig de juiste snaren weet te raken van de problematiek waar het om draait, en die je de juiste tools kan aanreiken om te bereiken wat je wilt. Laura dank je wel daarvoor!
– Sonja

Aanrader

Voor mij was het de eerste keer dat er op deze manier mijn obstakels in perspectief werden gezet. Ik had me er van te voren niet echt in verdiept, zodat ik zelf echt vanuit mijn eerste reactie kon handelen en reageren. De sessies heb ik als zeer prettig ervaren en zeer verhelderend. Door gebruik te maken van de natuur en de stimulans van de coach vond ik zelf de antwoorden. Het maken van stillevens met de natuurlijke materialen uit de omgeving, bracht mijn obstakels en de situatie perfect in kaart. Heel bijzonder om op deze manier kijk te krijgen op de situatie.
Laura geeft de ruimte je gevoel uit te spreken en weet dit ook op een rustige manier te stimuleren. Ze geeft handvatten om je gedachten te ordenen. Voor mij heeft het heel veel goeds gedaan, zodat ik nu de steun en sterk kan zijn in de situatie waarin ik nu zit.
– Piroschka

Zeer prettige ervaring

Natuurcoaching heeft mij geholpen orde te scheppen in de chaos. In de huidige maatschappij waarbij altijd alles sneller, beter, groter moet, raak je al snel verdwaald in de zee van alles wat urgent is en belangrijk lijkt, zonder oog voor wat echt belangrijk is voor jou.
Ik kwam bij Laura omdat ik door de bomen het bos niet meer zag. Drukke baan, druk sociaal leven, relatie kapot, ik moest mijn woning uit en ga zo maar door. Bij natuurcoaching leer je de prikkels te identificeren die een situatie stressvol maken, relativeer je die, en werk je vanuit je eigen kracht om erbovenop te komen. Daarmee is het een lange-termijn oplossing waarbij je jezelf echt leert kennen.
Het heeft mij handvaten gegeven om veel rustiger door dezelfde situaties heen te komen. Niet langer de golven willen breken, maar het over je heen laten komen en er sterker uit komen aan de andere kant.
-Iris

Natuurcoaching was de eerste soort therapie die me aansprak

Natuurcoaching was de eerste soort therapie die me aansprak en ik vond het best spanning om mijn eerste sessie in te gaan. Laura heeft deze spanning snel weggehaald door duidelijk en rustig uit te leggen hoe zij de sessies voor zich ziet en wat het idee ervan is. Niet het verklaren van bepaald gedrag, of het in hokjes plaatsen, maar zonder dat zij vragen stelt, misschien meer met af en toe een beetje sturen, kom je zelf achter dingen, door te praten, te vertellen en ik denk ook door de invloed van de natuur en het rustige wandelen. Ik heb een aantal sessies bij Laura gehad en na elke sessie voelde ik me krachtiger en snapte ik mezelf weer wat beter. De oefeningen die we in het bos hebben gedaan vond ik steeds erg verrassend en leuk.
-Rianne

Antistress Natuurworkshop – Jongerenafdeling Arcadis

Op 27 juni kwamen ongeveer 10 TYP”ers (The young part – Arcadis) bijeen voor een boswandeling in Baarn in het teken van Stresspreventie. De Burn- Out is bedrijfsziekte nummer 1 en waar dit vroeger ondenkbaar leek, lijkt dit ook steeds vaker voor te komen bij mensen die de 30 nog niet gepasseerd zijn. Daarmee een goede reden om hier aandacht aan te besteden.
Terwijl we nog enkele door de TYP-organisatie bestelde broodjes verorberden werden we voor de wandeling opgehaald door een dame met stoere wandelschoenen en een flinke rugtas. Een korte introductie leerde ons dat we te maken hadden met een oud collega van Arcadis. Onze gids heeft 4 jaar voor Arcadis gewerkt en kent daarmee de organisatie, de cultuur en de werkdruk die mensen kunnen ervaren. Na die 4 jaar heeft ze besloten om zich meer te richten op coaching en is hierin een eigen bedrijfje begonnen.

Terwijl de regen af en toe door het bladerdak heen op onze hoofden druppelde, wandelden we de eerste 5 minuten in stilte door het bos. Een ideaal moment om alle indrukken van de werkdag in je gedachten te laten passeren en een plek te geven. Tussen de wandelingen door werden we door onze gids meegenomen in een aantal oefeningen. Een van de oefeningen was een negatieve gedachte, bijvoorbeeld ”ik kan de hoge verwachtingen van mijn collega”s niet waarmaken”, uit te diepen en uiteindelijk om te keren. Onze gids gaf hierbij telkens het voorbeeld en zorgde voor en vertrouwde sfeer. De oefeningen waren er allemaal op gericht om een stukje bewustzijn te creëren op ons reageren en handelen en de gedachtes die daarbij opkomen. Aan het einde van de wandeling verzorgde onze gids een korte mediatie-sessie om nog eenmaal de aandacht te richten op onszelf en ons bewustzijn. Al met al was deze activiteit een zeer waardevolle aanvulling op het dagelijkse werkritme en bood een stukje rust, bezinning en zelfreflectie.
-Tom Gaaff – The Young Part


Wil je een review achterlaten?

Je kan mij via het contactformulier of info@praktijkdemeidoorn.nl een review doorsturen en ik plaats het op de website.

Ga naar contact

Afspraak maken of vragen?

06 - 274 537 92
info@praktijkdemeidoorn.nl

Of vul het onderstaande formulier in:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.